الگوریتمهای گوگل سالانه تغییرمی کنند، صاحبان مشاغل آنلاین و وب مسترها نیز برای اینکه در موتورهای جستجو، رتبه مناسبی کسب کنند بایستی از چکلیستهای سئو مطلع باشند. در بین موتورهای جستجو، گوگل پرطرفدارترین است و اکثر کاربران جستجوی خود را در آن انجام میدهند. پس بهتر است توصیههای گوگل را در این باره جدی گرفته و همیشه از آن مطلع شویم.
این توصیهها را میتوان به 3 گروه تقسیم کرد:
ممکن است برای یک موضوع مرتبط با سئو چندین طرح در ذهنتان باشد، اما بهطور دقیق ندانید که کدام بهترین است. برای این کار ابزارهای مختلفی وجود دارد که میتوانید طرحهای خود را قبل از اعمال بر روی وبسایتتان، آزمایش کنید و طرحهای مختلف را باهم مقایسه کنید.
اگر کاربر، مطلبی را در سایت شما مطالعه میکند و با کلیک بر روی تصویر نویسنده به صفحهای منتقل میشود که اطلاعات کاملی درباره نویسنده ارائه میدهد، اعتماد وی به وبسایت افزایش مییابد. صفحه نویسنده بسیار حائز اهمیت است. افزودن چنین صفحهای در وبسایت یعنی تائید تخصص نویسندگان، ارجاع دادن کاربر به پروفایل نویسنده و درنهایت یعنی E-A-T که در سالهای اخیر بسیار مورد تأکید گوگل بوده است.
این موضوع در سالهای اخیر موضوع داغی بوده است. تحقیقات نشان میدهد که گوگل %60 تا %80 تگهای عنوان را بازنویسی میکند. ممکن است این کار خستهکننده و ناامید کننده به نظر برسد. اما بهتر است کمی صبر و حوصله به خرج دهید و عناوین مختلف را تست کرده و به تگ عنوان مناسب دست یابید.
شاید به وبسایتهایی مراجعه کرده باشید که در مورد موضوعی مطلبی مینویسند اما توضیحات زائد ارائه میکنند. این کار باعث خستگی کاربر شده و او را وادار میکند که سریعتر صفحه را پیمایش کنند تا موضوع موردنظر خود را پیدا کنند و یا سریعتر سایت را ترک کنند. بنابراین از زیادهگویی پرهیز کرده و مطلب اصلی را بنویسید.
پیادهسازی صفحه سؤالات متداول از یک طرف بسیار ساده است و از طرفی بسیار مهم است. درج سؤالات پرتکرار درباره قسمتهای مختلف وبسایتتان، بار قسمت پشتیبانی را کم میکند و از طرف دیگر باعث جذب ترافیک میشود. اگر بتوانید اسکیمای مناسبی از صفحه سؤالات پرتکرار سایت را در صفحه نتایج گوگل داشته باشید بسیار موفق خواهید بود.
برای پیادهسازی این بخش باید نکات زیر را در نظر گرفت:
این صفحه چون حاوی سؤالات پرتکرار است، بنابراین ساخت اسکیما برای آن اهمیت خاصی ندارد.
اگر برای مقالات سایتتان اسکیمای سؤال بسازید تا در صفحه نتایج موتورهای جستجو ظاهر شود بسیار جذاب خواهد و جذب ترافیک بیشتری از این طریق اتفاق خواهد افتاد.
در طراحی صفحات وب، تبها جایگاه برجستهای دارند. طراحان برحسب سلایق مختلف، تبهای گوناگون طراحی کرده و اطلاعات را در داخل آنها قرار میدهند. قبل از به کار بردن تب در صفحه سایتتان مطمئن شوید که گوگل میتواند آن اطلاعات را ایندکس کند.
این اصطلاحات در سایتهای فروشگاهی رایج است. درواقع دستهبندی انجامشده برای محصولات در صفحات این سایتها به (Faceted Navigation) معروف است. محتوای داخل تبها و (Faceted Navigation) مانند گذشته بر ایندکس شدن سایت تأثیرگذار نیستند. اما برای اطمینان میتوانید از ابزارهای مختلف موجود برای رصد کردن ترافیک دریافتی توسط هر صفحه استفاده کنید
لینک سازی موضوع موردعلاقه دارندگان وبسایت است. چون با ساخت لینک جذب ترافیک نیز افزایش مییابد و درنتیجه رتبه سایتتان در گوگل بالا میرود.
سعی کنید لینک سازی داخلی سایتتان تا حد امکان بهینه باشد. اگر به یک صفحه از وبسایتتان لینک بدهید فقط به یک URL لینک دادهاید اما اگر به قسمت خاصی از یک متن در وبسایتتان آدرس بدهید لینک سازی عمقی انجام دادهاید. لینک سازی عمقی ارزش زیادی در مقایسه با لینک سازی ساده به یک URL دارد.
ریدایرکت های مختلف ممکن است بر سرعت بارگذاری صفحات تأثیر بگذارد. پس بررسی کنید و آنهایی که کاملاً ضروری هستند را نگهدارید و بقیه را رها کنید.
گوگل درباره لینکهای افیلیتی، زیاد اظهارنظر نکرده است. اما آنطور که از شواهد و قراین پیداست کمکم این موضوع نیز در صدر توصیههای گوگل است. پس این موضوع را جدی بگیرید.
اینکه درباره یک وبسایت و برندتان مردم چه میگویند و اینکه وقتی از موضوعی صحبت میشوند نام برند یا شرکتتان بر سر زبانهاست یا نه بسیار مهم است. اخیراً گوگل در ارزیابی کیفیت صفحات وب که با بحث E-A-T مرتبط است بررسیهای سنگینی را بر روی وبسایتها انجام میدهد. پس سعی کنید در حوزه کاریتان درجه 1 باشید و مطالب مفیدی برای کاربران ارائه دهید.
این عوامل بیشتر از آنکه به متن موجود در صفحه مربوط باشند به کاربرپسند بودن آن مربوط هستند. ازجمله: سرعت بارگذاری صفحه، سرعت تعامل صفحه سایت با کاربر، میزان پایداری صفحه، گواهی امنیتی (HTTPS) ، تجربه کاربر هنگام کار با سایت در موبایل و سایر اسکرین ها. در حالت کلی گوگل همه این عوامل را تجربه کار با صفحه (Page Experience) خطاب میکند که طبق اعلام گوگل از 2021 باید موردتوجه قرار گیرد.
یکی از روشهای گزارشگیری درباره عوامل ذکرشده در بالا، مراجعه به Google Search Console است.
سعی کنید هرآن چه بر سرعت وبسایتتان تأثیر منفی دارد را از میان بردارید.
در سالهای اخیر ساخت صفحات ویژه موبایل موضوع داغ سئو و رتبهبندی بود. اما امروزه این موضوع در اولویت قرار ندارد. با ریسپانسیو کردن صفحات وب برای اسکرینهای مختلف، میتوان یک صفحه را برای کلیه صفحات آماده نمود و نیازی به تهیه صفحات گوناگون برای اسکرینهای مختلف نیست.
آیکون کوچکی است که در تب مرورگر ظاهر میشود. سعی کنید برای تمام صفحات وبسایتتان یک آیکن داشته باشید. این آیکن مخصوصاً در صفحاتی که توسط موبایل بازدید میشوند بسیار مهم است. اگر آیکن باکیفیتی را انتخاب کنید میتواند نرخ کلیک خور بودن سایت را افزایش دهد. اکثر کاربران موضوع بهینهسازی این آیکن را نادیده میگیرند!
سعی کنید گوگل آنالیتیک را کامل یاد بگیرید زیرا نتایج گوگل آنالیتیک یعنی نظر کامل گوگل درباره سایت شما. این ابزار گوگل نیز مرتب تغییر میکند. پس از تغییرات آن آگاه باشید.
سعی کنید در جلسات مختلف اعم از حضوری و مجازی حضور داشته باشید. به این ترتیب بیشتر دیده میشوید و به دلیل بیشتر دیده شدن میتوانید مردم را جذب وبسایتتان و محصول و خدمات آن کنید.
سعی کنید دوستان (رقبای) خود را پایش کنید و پشت سر افراد موفق حرکت کنید. راکد نمانید و همیشه سعی کنید یک گام به جلو حرکت کنید.
با فراهم کردن اطلاعات مناسب و کافی برای کاربرانتان، سعی کنید برای آنها مفید و سودمند باشید و در ذهن آنها ماندگار باشید. با این کار آنها همیشه شما را به دوستانشان پیشنهاد میکنند.
پرسیدن سوال
اگر درباره مطالب ارائه شده در این صفحه سوالی داشتید، در قسمت دیدگاهها از یک متخصص فناوری اطلاعات بپرسید
دریافت پاسخ
متخصصین در حوزه های مختلف فناوری اطلاعات در اسرع وقت به سوال شما جواب خواهند داد.
دانش افزایی
با تبادل اطلاعات و بررسی ابعاد مختلف یک مساله به دانش افزایی می رسیم
دیدگاهها ۰
لطفا قبل از طرح هر گونه پرسشی، سوال مورد نظر خود را در بخش سوالات متداول جستجو کنید.