آخرین باری که محتوای وبسایتتان را بازبینی کردهاید کی بوده است؟
بسیاری از تولیدکنندگان محتوا بهقدری مشغول تولید محتوای جدید هستند که یادشان میرود محتواهای تولیدشده قبلی را مورد بازبینی قرار دهند.
برای اثبات ضرورت بازبینی محتوا چندین دلیل ذکر میکنیم:
اهداف:
آیا محتوایی که تولید کردهاید شمارا به اهدافتان رسانده است؟ آیا با این محتوا، بازگشت سرمایه انجامشده است؟ فقط با بازبینی دورهای محتوا است که میتوانید پاسخی به این سؤالات ارائه کنید.
راکد و تاریخ گذشته بودن:
محتوای تولیدشده ممکن است بهمرور زمان تاریخ گذشته و راکد باشد. البته همیشه تقصیر شما نیست. مطلبی که دو سال پیش معتبر بود ممکن است حالا درست و معتبر نباشد و ممکن است نیاز باشد تا شما آن را بازبینی کنید و دستی به سر و روی آن بکشید.
شناسایی محتوای درست از نادرست:
اگر محتوایتان را بازبینی نکنید از کجا متوجه میشوید که کدام پست برایتان خوب کارکرده است یا نه؟ پس برای تشخیص درست از غلط باید و باید بازبینی محتوا را در رأس امور خود قرار دهید.
قبل از هر کاری روی بازبینی محتوا باید اطلاعات مفصلی درباره محتوایتان را در یک فایل اکسل قرار دهید. این فایل حاوی موارد زیر است:
✅ آدرس URL
✅ نویسنده:
✅ تیم تولیدکننده: (اعضای تولیدکننده محتوا- اعضای شبکههای اجتماعی- اعضای گروه سئو)
✅ زمان تخصیصیافته برای تولید: برای تولید کل این محتوا چقدر زمان صرف شده است؟
✅ عنوان و تاریخ
✅ نوع محتوا (پست وبلاگی- مقاله علمی- اینفو گرافی)
✅ اهداف محتوا: هدف از تولید این محتوا چه بوده است؟ جذب ترافیک- نرخ تبدیل- ساخت بک لینک ...
✅ تعداد کلمات
✅ نظرات و دیدگاههای ثبتشده
✅ اشتراکگذاریها
تحلیل دادههای محتوا
این قسمت مهمترین قسمت کار است. قبل از این مرحله باید فایل اکسل را آماده کرده باشید.
بررسی گذشتهی محتوا
قبل از هر کاری بهتر است محتواهای تولیدشده درگذشته را موردبررسی قرار دهید. اطلاع از نحوه تولید محتواهای تولیدشده پیشین ما را در تولید محتوا در آینده یاری میکند. این مرحله از کار میتواند بسیار عمیق باشد و وقت و انرژی بیشتری را از شما بگیرد.
باید تصمیم بگیرید که چقدر به عقب برگردید و URL محتواهای گذشته را جمعآوری کنید. بهترین پیشنهاد برگشتن به یک سال پیش است. مجبور نیستید این کار را دستی انجام دهید. ابزارهایی مانند Google Analytics و SEMrush's Content Audit برحسب اطلاعات نقشه وبسایتتان این کار را برای شما انجام میدهند.
حالا که فایل اکسل آماده شد باید به یاد داشته باشید که این کار را بهصورت هفتگی انجام دهید. اگر هر هفته این کار را انجام دهید، دیگر مجبور نیستید که بهیکباره کار یک سال را انجام دهید.
معیارهای سنجش
در ادامه به معیارهایی اشاره میکنیم که بایستی در این مسیر بهدقت موردبررسی و تجزیه تحلیل قرار گیرند:
✅ ترافیک طبیعی
همیشه مجبور نیستیم که برای تبلیغ محتوایمان بودجههای آنچنانی اختصاص دهیم. ممکن است افراد زیادی توسط یک جستجوی ساده در موتورهای جستجو به سایت ما هدایتشده باشند. اگر ترافیک ارگانیک محتوای تولیدشده در سطح پایین است پس جای نگرانی است. دلایل زیر را بررسی کنید:
✅ استراتژی تولید محتوا
✅ انتشار و توزیع محتوا
✅ نوع محتوا
✅ خود محتوا
با ارزیابی ترافیک ارگانیک دقیقاً میدانید که کی شروع کنید و چقدر صبر کنید.
Bounce Rate (نرخ پرش)
نرخ پرش، بهطورمعمول درصد کاربرانی است که بعد از دیدن یک صفحه از سایت خارج میشوند و نشاندهنده جذابیت سایت برای بازدیدکننده است. هر چه نرخ پرش کمتر باشد بهتر است. آیا کاربران بدون اینکه به بازدید از سایر صفحات وبسایتتان علاقهای داشته باشند سریعاً آن را ترک میکنند. اگر چنین است قطعاً جای نگرانی است.
اگر کاربر از طریق جستجو به سایت شما هدایتشده است ولی تمایلی به ادامه بازدید از وبسایتتان ندارد شما از Bounce Rate (نرخ پرش) ضربه سختی خواهید خورد.
بک لینکها(BackLinls)
تنها بک لینکهایی برای ما کارسازند که مفید باشند. برای اینکه بک لینکهای ساختهشده در سایت ما مفید باشند و خطر کمتری از جانب آنها متوجه ما شود باید مواردی را مورد توجه قرار دهیم:
✅ تغییر در بک لینکها بهمرورزمان:
ممکن است در روزهای اولیه تولید محتوا تنها 10 بک لینک داشته باشید و هفتهها بعد این تعداد افرایش یابد و یک سال بعد با 578 لینک در یک محتوای کوچک مواجه شوید.
✅ همه بک لینکها مفید نیستند:
بعد از یک سال، ۵۷۸ بک لینک خبر خوشحالکنندهای است. اما اگر در بین آنها لینک معیوبی پیدا شود میتواند عامل خطرناکی برای وبسایتتان باشد. پس با بازبینی دورهای محتوایتان آن لینکها را حذف و یا جایگزین کنید و اجازه ندهید رتبهبندی وبسایتتان با مشکل مواجه شود.
زمان اقامت کاربر در صفحه
اگر محتوایتان از 2500 کلمه تشکیلشده و زمان متوسط اقامت کاربر در صفحه 18 ثانیه است پس یک کار میلنگد. یعنی محتوا بهقدر کافی برای کاربر جذاب نیست.
کاربران جدید و منحصربهفرد
این بخش از اطلاعات نیز بسیار مهم است. باید دید که چند کاربر جدید و منحصربهفرد از محتوای ما بازدید کردهاند. هرچقدر این تعداد بیشتر باشد بازگشت سرمایه (نرخ تبدیل- اشتراکگذاریها- بک لینکها) بیشتر اتفاق افتاده است.
بازدید از سایر صفحات
چه تعداد از کاربران پس از مشاهده محتوایتان از سایر صفحات وبسایتتان نیز بازدید کردهاند؟
محتوای این صفحات چه بوده که باعث ترغیب کاربران شده است؟
کاربران جدید که بازگشت دوباره کاربران قبلی؟
با این محتوایی که تولید کردهاید کاربران جدید جذب کردهاید یا همان مشتریان قبلی را برگرداندهاید؟ اینکه مشتریان خود را حفظ کنید مقوله بسیار مهمی است اما جذب مشتریان و کاربران جدید بسیار مهمتر از آن.
منبع ترافیک
منبعی که ترافیک بهسوی سایت شما روانه میکند را شناسایی کنید. اگر بهعنوان مثال این ترافیک از اینستاگرام است روی محتوای آن سرمایهگذاری زیادی انجام دهید، اگر ترافیک زیادی از اخبار ایمیلی خود دریافت میکنید آن را مهم بدانید و روی آن کارکنید.
تبدیل
اگر میخواهید در 3 ماهه اول 100 تبدیل داشته باشید. این عدد در روزهای اول ممکن است بسیار کم باشد. نگران نباشید مرتب محتوایتان را بازبینی کنید و آمار را زیر نظر داشته باشید. در آینده خواهید دید که آمار نهتنها بیشتر شده بلکه فراتر از حد انتظار نیز رفته است.
سخن پایانی
هر محتوایی که تولید میکنید همراه با خودش اطلاعاتی دارد که بسیار مهماند. اگر محتوایی برایتان خوب کارکرد، اطلاعاتی را درباره آن یادداشت کنید ( موضوع، نوع محتوا، نویسنده آن و...) این سیاست را درباره محتواهای دیگر نیز به کار ببندید که این امر میتواند بسیار مثمر ثمر باشد.
اما درعینحال سبکها و مدلهای مختلف تولید محتوا را نیز امتحان کنید و از به کار بستن روشهای جدید ترس و واهمه نداشته باشید.
پرسیدن سوال
اگر درباره مطالب ارائه شده در این صفحه سوالی داشتید، در قسمت دیدگاهها از یک متخصص فناوری اطلاعات بپرسید
دریافت پاسخ
متخصصین در حوزه های مختلف فناوری اطلاعات در اسرع وقت به سوال شما جواب خواهند داد.
دانش افزایی
با تبادل اطلاعات و بررسی ابعاد مختلف یک مساله به دانش افزایی می رسیم
دیدگاهها ۰
لطفا قبل از طرح هر گونه پرسشی، سوال مورد نظر خود را در بخش سوالات متداول جستجو کنید.