E-A-T چیست؟
شاید در نگاه اول با دیدن این کلمه، معادل فارسی آن یعنی (خوردن) به ذهنتان برسد. اما باید بدانید که با خوردن و غذا هیچ ارتباطی ندارد!
E-A-T از لحاظ فنی یک عامل مؤثر رتبهبندی محسوب نمیشود اما میتواند رتبهبندی محتوا و سایت را تحت تأثیر قرار دهد. در واقع دستورالعملی است که گوگل از آن برای ارزیابی محتوای تولیدشده استفاده میکند تا معلوم شود که محتوای تولیدشده ارزش خوانده شدن توسط کاربران و رتبهبندی در موتورهای جستجو را دارد یا نه؟
این مفهوم را گوگل برای اولین بار در سال 2014 همزمان با مفهوم خطمشیهای کیفیت جستجو مطرح کرد.
سیاستهای E-A-T بیشتر بر روی موضوعات زیر تأکید دارد:
تخصص تولیدکننده محتوا (Expertise)
معتبر بودن محتوا و تولیدکننده آن و رسانه منتشرکننده آن (Authoritativeness)
قابلاعتماد بودن محتوا و تولیدکننده آن و رسانه منتشرکننده آن (Trustworthiness)
مثال زیر منظور گوگل از E-A-T را شفافتر بیان میکند:
(( مقالات خبری که درجه E-A-T آنها بالاست، باید توسط ژورنالیستهای حرفهای تولیدشده باشند و باید محتوا و خبری را تولید کنند تا برای کاربران مفید باشد و کاربران با مطالعه آن درک صحیحی از وقایع داشته باشند. در چنین ژورنالهایی، اصول ویراستاری باید رعایت شده باشد و این کار باید توسط ویراستاران قدرتمندی انجام شود. ))
چرا مهم است؟
آیا تابهحال این جمله به گوشتان خورده است که (محتوا پادشاه است) یا (محتوا همهچیز است)؟ قطعاً جواب مثبت است. در کار تمام فاکتورهای سئو مانند تگها، کلمات کلیدی، تصاویر و تنظیمات آنها و ... محتوا در رأس قرار دارد.
امروزه گوگل قصد دارد تا کاربران را متوجه این موضوع کند که محتوای باکیفیت به چه محتوایی اطلاق میشود و بدین ترتیب نقش بازاریابی محتوا را پررنگ کند.
محتوای باکیفیت محتوایی است که:
برای کاربران مفید باشد.
توسط یک متخصص ایجادشده باشد.
بر روی یک سایت یا رسانه معتبر منتشر شود.
قابلاعتماد باشد.
بهطور مرتب بهروزرسانی شود.
در ادامه چکلیست مهمی در رابطه با E-A-T و ۷ راهکار برای بهبود آن ارائه میشود:
۱- خودتان را بهطور کامل معرفی کنید.
با دقت در معنی کلمه E-A-T در مییابیم که گوگل از ارائه این مفهوم قصد دارد تا بداند که چه کسی محتوا را تولید کرده و آیا بستری که محتوا در آن ارائهشده صلاحیت دارد یا نه؟
اگر در وبسایتتان صفحه (درباره ما) و یا هر صفحهای که شما و گروهتان را معرفی کند ندارید، هر چه سریعتر برای ایجاد آن اقدام کنید. برای اینکه ثابت کنید شما و گروهتان واجد شرایط E-A-T هستید، ایجاد این صفحات گام مهمی در این زمینه است.
۲- برای تولید محتوا با افراد متخصص کارکنید.
گوگل فقط به محتوای خوب بسنده نمیکند، بلکه محتوای خوب را از افراد حرفهای و کار بلد میخواهد. علاوه بر اینکه محتوا توسط نویسندگان حرفهای نوشته میشود باید افراد متخصص در این زمینه نیز بر آن نظارت داشته باشند.
۳- هدف محتوایتان را شفاف بیان کنید.
هدف از تولید این محتوا چیست؟ آیا میخواهید اطلاعاتی را در اختیار خواننده قرار دهید؟ او را متقاعد کنید. موضوعی را توصیف کنید؟
در عناوین متن از بیان شفافی استفاده کنید تا خوانندگان نیز درک بهتر و شفافتری از متن شما داشته باشند.
۴- محتوای تولیدشده را بهطور مرتب بهروزرسانی کنید.
روزانه حجم انبوهی از داده در سراسر جهان تولید میشود. اما با گذشت زمان ممکن است این محتوا کهنه شود و نیاز به تغییرات داشته باشد. در دنیای امروز که همهچیز بهطور مرتب تغییر میکند و بهروزرسانی میشود، شما نیز از قافله عقب نمانید و محتوایتان را بهروز کنید.
۵- به منابع باکیفیت لینک بدهید.
اگر میخواهید بهعنوان یک فرد متخصص شناخته شوید، پس باید به دادههای واقعی متکی باشید. اگر در محتوایتان به تحقیقات و منابع معتبر ارجاع دهید، محتوایتان از جایگاه معتبری برخوردار خواهد بود و مخاطبانتان با شما ارتباط بهتری برقرار میکنند. برای مثال اگر محتوایتان در مورد سئو است میتوانید به تولیتهای یا پستها و مقالات منتشرشده توسط گوگل ارجاع دهید.
۶- به یک موضوع از زوایای مختلف بنگرید.
محتوای تولیدشده باید به یک موضوع از زوایای مختلف بپردازد و تأثیر هر یک را بر کل موضوع موردبررسی و تجزیهوتحلیل قرار دهد. بدین ترتیب مخاطب شما متوجه تخصصی بودن متن شما میشود.
برای مثال اگر محتوایتان درباره بهترین بستنیها باشد بهتر است زیرا افراد درباره بستنیها سلایق مختلفی دارند و پرداختن به یک نوع آن محتوای شما را محدود میکند.
۷- به شهرت آنلاینتان اهمیت بدهید.
شهرت آنلاین شما ممکن است بر قابلاعتماد بودن شما و محتوایتان تأثیر بگذارد. از اعتبار و شهرت خودتان و برندتان محافظت کنید و با تولید محتوای تخصصی(E) و معتبر(A) قابلاعتماد(T) از آن شهرت محافظت کنید و ثابت کنید که واجد شرایط E-A-T هستید.
هر زمان که گوگل تغییری را ایجاد میکند، برخی از سئوکاران چنین گمان میکنند که باید همهچیز خرابشده و از اول ساخته شود.
اما E-A-T تغییری نیست که رتبهبندی جستجو را دچار تغییرات شگرف نماید. بلکه مفهومی است که خطمشیهای لازم را در جلوی راه تولیدکنندگان محتوا برای ایجاد محتوایی باکیفیت میگستراند.
پرسیدن سوال
اگر درباره مطالب ارائه شده در این صفحه سوالی داشتید، در قسمت دیدگاهها از یک متخصص فناوری اطلاعات بپرسید
دریافت پاسخ
متخصصین در حوزه های مختلف فناوری اطلاعات در اسرع وقت به سوال شما جواب خواهند داد.
دانش افزایی
با تبادل اطلاعات و بررسی ابعاد مختلف یک مساله به دانش افزایی می رسیم
دیدگاهها ۰
لطفا قبل از طرح هر گونه پرسشی، سوال مورد نظر خود را در بخش سوالات متداول جستجو کنید.